Project Description

TEAM 6

Team 6: Thunder Travellers

Deelnemers team:
– Jerome Huntjens (ARCUS College Heerlen)
– Dimitry Knols (ARCUS College Heerlen)

Team foto:

Team informatie:
Naam: Jerôme Huntjens
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Schin op geul
Opleiding: motorvoertuigentechniek niveau 4

Wie ben ik?

Ik ben Jerôme Huntjens, 19 jaar oud en woon in Schin op Geul.
Ik wist vanaf het 3e leerjaar van het vmbo al dat ik de motorvoertuigentechniek wilde gaan doen. Ik had thuis nog niet echt gesleuteld, dus alles was helemaal nieuw voor me maar het beviel me super. Uiteindelijk kwamen bij mij ook de scootertjes waar het sleutelen is begonnen. Ik zit nu in het 3e leerjaar van de opleiding technisch specialist en sluit dit jaar leuk af met een buitenlandse stage naar Senegal.

Waarom doe ik mee?

De reden dat ik mee doe aan het project GoForAfrica is omdat het een super ervaring is om de tocht van 3 weken van 7000 km naar Abene te maken. (Senegal)
Maar nog veel leuker is om de mensen daar te helpen met het maken van hun eigen werkplek. Omdat het dan ook mogelijk is voor de kinderen in de buurt om de motorvoertuigen opleiding te gaan volgen, want dat is op het moment nog niet mogelijk.

Naam: Dimitry Knols
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Schimmert
Opleiding: motorvoertuigentechniek niveau 4

Wie ben ik?

Ik ben Dimitry Knols, ben 20 jaar oud en ben opgegroeid in een klein dorp genaamd Schimmert. Sinds mijn 14de levensjaar ben ik al bezig met sleutelen aan van alles. Ik haalde alles uit elkaar om te kijken hoe het werkte. Toen ik 16 jaar was geworden kwamen de brommertjes waaraan natuurlijk meteen alles werd veranderd om het sneller, beter en mooier te krijgen. Uiteindelijk heb ik dan ook gekozen voor de opleiding motorvoertuigentechniek. Ik ben begonnen op niveau 2 wat ik met hele goede punten heb afgesloten en waar ik mijn diploma van behaald heb. Hier merkte ik dat ik meer kon en ben ik van niveau 2 naar niveau 4 gegaan. Nu zit ik in mijn derde leerjaar van niveau 4 technisch specialist.

Waarom doe ik mee?

De reden dat ik mee wil doen aan het GoForAfrica project is omdat dit een kans is wat je maar één keer in je leven krijgt. Verder heb ik altijd al zoon reis willen maken door het prachtige gebied van Afrika. Maar ik doe mee aan het project omdat ik ook heel graag de mensen daar in de plaats Abene iets wil leren. Zodat zij ook zelf problemen aan auto’s kunnen oplossen.

Het vertrek in Bakel